|
Konu: Kuzu Kelle Perş. Şub. 12, 2009 7:05 am |
|
|
|
|
|
|
2 Kuzu Kelle 5 Su bardağı Su l Tatlı kaşığı tuz 5 Çorba kaşığı tereyağı 2 Çorba kaşığı kekik
- Büyükçe bir tencereye su ve tuzu koyup kaynatın
- Kuzu başlarını tencereye ekleyip, arasıra bir delikli kepçeyle üstte toplanan köpükleri alarak, tuzlu suyu tekrar kaynatın
- 45 dakika pişirdikten sonra, başları tencereden alıp bir fırın tepsisine yerleştirin.
- Tencereyi ateşten alıp, içindeki sudan 2 su bardağı ayırarak kalan suyu dökün.
- Tepsideki başların üstüne ayırdığınız 2 su bardağı suyu ve eritilmiş yağı dökün.
- Tepsiyi fırına sürüp başları, arasıra suyundan üstüne kaşıkla dökerek 20 dakika, renkleri pembeleşene kadar pişirin
- Başları çevirip bir 15 dakika daha pişirdikten sonra, tepsiyi fırından alın.
- Kesme tahtası üstünde her başı iki eşit parçaya bölüp, üstüne kekiği serperek, ısıtılmış bir servis tabağında, yeşil salata yaprakları üstünde servis sunun
|
|
|
|
|
|
|