Istatistikler | Toplam 85 kayıtlı kullanıcımız var Son kaydolan kullanıcımız: tuuba22
Kullanıcılarımız toplam 2298 mesaj attılar bunda 881 konu
|
Kimler hatta? | Toplam 2 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 2 Misafir Yok Sitede bugüne kadar en çok 135 kişi C.tesi Tem. 29, 2017 11:33 pm tarihinde online oldu. |
Anket | | Sitemizin son halini hakkinda ne düşünüyorsunuz | berbat | | 22% | [ 2 ] | kötü gibi | | 11% | [ 1 ] | idare eder işte | | 0% | [ 0 ] | normal bir site | | 0% | [ 0 ] | daha on firin ekmek yemeniz lazim | | 0% | [ 0 ] | iyi | | 0% | [ 0 ] | cok güzel olmuş | | 22% | [ 2 ] | manyak bişi | | 0% | [ 0 ] | on üzeri on helal olsun | | 44% | [ 4 ] |
| Toplam Oylar : 9 |
|
oyun 2 | |
Oyun | |
oyun 3 | |
oyun 5 | |
oyun 4 | |
akısı | |
|
|
Baş dönmesi deyip geçmeyin |
|
|
Yazar |
Mesaj |
|
|
|
|
|
Konu: Geri: Baş dönmesi deyip geçmeyin Paz Şub. 08, 2009 4:59 pm |
|
|
|
|
|
|
|
Konu: Geri: Baş dönmesi deyip geçmeyin Paz Şub. 08, 2009 5:00 pm |
|
|
|
|
|
|
Soğuk havalarda nasıl beslenmeli Soğuk havalarda nasıl beslenmeli
Soğuk havalarda karbonhidrat içeriği yüksek yağlı gıdalardan mutlaka kaçının. En büyük destekçiniz ise meyveler!
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Diyetisyeni Melek Oğuzhan, soğuk havanın insan sağlığına olan olumsuz etkisini en aza indirmek için kış aylarında beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.
Diyetisyen Melek Oğuzhan, soğuk havaların vücudun bağışıklık sistemini zayıflattığını, vücut direncini düşürerek hastalıklara yakalanma riskini artırdığını kaydetti. Soğuk havaların insan sağlığına olan olumsuz etkilerini en aza indirmek, bağışıklık sistemini güçlendirmek için kış aylarında beslenmeye daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Oğuzhan, karbonhidrat içeriği yüksek yağlı gıdalardan kaçınılması ve bağışıklık sistemini güçlendirecek besinlerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi.
SEBZE VE MEYVE SOFRADAN EKSİK EDİLMEMELİ
Diyetisyen Melek Oğuzhan, “Yaşantımızın her döneminde olduğu gibi soğuk havalarda da yeterli, dengeli beslenmekten vazgeçmemek gerekir. Bunun için C vitamininin önemli kaynağı olan sebze meyve tüketimi yeterli olmalıdır. Günde 3-5 porsiyon sebze tüketilmelidir. Öğle ve akşam yemeklerinde mutlaka sebze yemeği ve salata bulundurulmalıdır. Brüksel lahanası, taze biber, domates, karnabahar, ıspanak, maydanoz, tere, roka C vitamini açısından oldukça zengin tüketilebilecek sebzelerdendir. Günde 2-3 porsiyon meyve tüketilmelidir. Özellikle portakal, limon, mandalina, greyfurt olarak sıralayabileceğimiz turunçgiller C vitamini açısından zengin, bu mevsimde rahatlıkla bulunabilecek meyvelerdendir. Kış aylarında metabolizmayı güçlendirmek için antioksidan olarak görev yapan A vitamini, E vitamini yeterli alınmalıdır. Kırmızı et, balık, süt, yumurta, portakal, elma A vitamini bakımından zengin kaynaklardır. E vitaminini yeterli almak için haftada 2-3 kez kurubaklagil tüketilmeli, yemeklerde sıvı yağ kullanılmalı, yeşil yapraklı sebzeler ihmal edilmemelidir. Haftada 2-3 kez 4-5 adet fındık, 2-3 kez 2-3 adet ceviz tüketilmelidir. Deniz ürünleri, buğday, susam, badem, yağlı tohumlarda bulunan çinko minerali ile süt, et, mantar, deniz ürünlerinde bulunan selenyum vücut direncini artıran önemli minareler olup yeterince alınmalıdır” diye konuştu. Balığın omega-3 yağ asitleri ile bağışıklık sistemini güçlendirerek vücut direncini artırdığından haftada en az 2-3 kez tüketilmesi gerektiğini kaydeden Oğuzhan, “Yumurta, süt, yoğurt, peynir, et grubu gibi yüksek protein içeren gıdalar günde en az iki öğün tüketilmeli. Ayrıca zayıflayan vücut direncinin artırılması ve enfeksiyonlara karşı korunması için yoğurt tüketilmesinde fayda vardır. Kemik gelişimi için önemli olan D vitamini kaynağı olan güneşi daha az görmemiz sebebiyle de, balığı soframızdan eksik etmemeliyiz. Haftada en az 3 gün düzenli egzersiz yapılmalı, bireyler sağlık durumlarını da göz önünde bulundurarak, ıslanınca ısı yalıtımı özelliğini yitirmeyen, rüzgar ve soğuktan koruyucu uygun kıyafetlerle düzenli egzersiz yapmaya gayret etmelidir” dedi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Konu: Geri: Baş dönmesi deyip geçmeyin Paz Şub. 08, 2009 5:01 pm |
|
|
|
|
|
|
madde kanser yapıyor ! Fosfat katkılı yiyeceklerin akciğer kanserine yakalanma riskini artırabileceği bildirildi.
Güney Kore Seul Üniversitesi'nden Myong-Heng Ço ve ekibinin fareler üzerinde yaptığı araştırma, özellikle hazır yiyeceklerde kullanılan, doğal olmayan fosfatın akciğer kanserine yakalanma riskini artırabileceğini gösterdi.
Myong-Heng ve ekibi, önce farelere akciğer kanseri hücreleri şırınga etti. Araştırmacılar, fosfat katkılı yiyecekler verilen farelerdeki kanser tümörlerinin, bu biçimde beslenmeyen farelerdekine göre daha hızlı arttığını gördü.
Organik olmayan fosfatların insanlardaki kanser etkisi henüz çok iyi bilinmese de bilim adamları bu tür beslenme alışkanlığının sınırlanmasını tavsiye ediyor.
Et, peynir, içecek ve hazır yiyeceklerde kullanılan katkı maddeleri, gıdaların korunmasının yanısıra yiyeceğin renginin, tadının ve görünüşünün bozulmamasını sağlıyor. Ek fosfat ise gıdanın görünümünü güzelleştiriyor ve su tutmasına yardımcı oluyor.
Araştırma, ''American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine'' adlı dergide yayımlandı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Konu: Geri: Baş dönmesi deyip geçmeyin Paz Şub. 08, 2009 5:02 pm |
|
|
|
|
|
|
|
Baş dönmesi deyip geçmeyin |
|
|
1 sayfadaki 1 sayfası |
|
|
Bu forumun müsaadesi var: |
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
|
|
|
|
| |